2018-05-01 1040 瀏覽
銅鑼灣開咗間特色嘅日式fusion菜,呢間餐廳尖沙咀都有分店,見佢菜式幾特別所以依家就嚟食下。 餐廳無論門面,廚房同埋內在環境都裝修得好有一種 傳統日式家庭嘅感覺。裝修大部分以淡色嘅木為主,一入到嚟就感受到溫暖嘅家庭感。 先嚟第一道菜,清酒煮蜆。 大蜆大大隻, 鮮味濃而冇沙,清酒味唔算太出眾,湯反而幾鮮甜美味。 吞拿魚pizza做得相當出色。除咗吞拿魚魚碎好足料咁p鋪上咗pizza嘅面之外, 個沙律醬汁配搭亦係一流。吞拿魚軟淋及入口即溶嘅口感配搭上pizza薄薄脆嘅感覺, 食落完全冇違和感, fusion一流。 4串串燒分別係帶子,一口牛肉同埋兩串雞肉, 串燒燒得較為乾身,但味道,香味均不俗。 又係呢度既招牌菜之一既卷物, 焗蝦芝士卷。芝士味好濃郁,配搭上獨特嘅醬料,令到個卷物增加左個味道層次,蝦好彈牙新鮮,而飯卷亦做得好好味。 芝士魚餅做得好爽口彈牙,而且咬落有淡淡嘅芝士汁 爆曬出嚟,完全抗拒唔到佢嘅口感, 好想一件一件咁食落去。 到最後呢度菜,古今冷麵。冷麵有好多配料,蝦,蟹柳,叉燒,雞蛋,青瓜等等撈勻之後就食得。 拉麵底好彈牙,配搭上食材之後食口感層次豐富。