2022-11-22
今日星期日去咗太子一間居酒屋食飯,呢間店舖細細但係有好多唔同款式嘅食物,老闆仲好好人會同顧客傾偈,好親切嘅感覺。☺️貪得意帶咗一個柴菜芥末八爪魚 $58,估唔到啲Wasabi味咁重口味,食落好正,係咁攻鼻嘅感覺。最重要係啲八爪魚好新鮮,好爽口;老闆教我地用紫菜接到好似一個雪糕筒咁,再加啲八爪魚落去食😍蟹肉蟹羔甲羅燒 $88,呢個嚟到嘅時候係攪勻啲蟹肉,再加隻生蛋,蟹肉味好濃郁,好正😇南蠻炸雞 $78,呢個係同平時嘅炸雞絕對唔同,炸雞上有好多酸酸地嘅醬汁,食完一舊好開胃特別肚餓😜青森青提豚肉卷 $48烤紫蘇三味雞肉丸串 $48「素」鹹蛋媽媽素肉棒 $48帶咗三串串燒,最驚喜係雞肉丸,好鮮甜,而且三粒雞肉嘅醬汁都唔同,食落好驚喜;跟住青提豚肉卷,配搭幾有趣,值得一試!素肉棒嘅鹹蛋醬好正,素食嘅朋友一定要試吓😁脆皮風鱔 $88鱔既皮燒得好脆,好香口,好高質素!鮮燒原隻日本魷魚 $128呢個魷魚好大份,兩個人一定食唔晒;佢嘅魷魚好新鮮,食得出係啱啱燒起😌秘制半熟鰹魚他他 $118呢個估唔到咁好味,食完一塊又一塊,一啲都唔漏,好健康嘅感覺香蔥吞拿魚薄脆 $88,呢個吞拿魚打到半碎狀,加埋下脆卜卜嘅
青森青提豚肉卷 $48
烤紫蘇三味雞肉丸串 $48
「素」鹹蛋媽媽素肉棒 $48
素肉棒嘅鹹蛋醬好正,素食嘅朋友一定要試吓😁
脆皮風鱔 $88
鱔既皮燒得好脆,好香口,好高質素!
鮮燒原隻日本魷魚 $128
秘制半熟鰹魚他他 $118
呢個估唔到咁好味,食完一塊又一塊,一啲都唔漏,好健康嘅感覺
香蔥吞拿魚薄脆 $88,呢個吞拿魚打到半碎狀,加埋下脆卜卜嘅米通,成件事嘅配搭好好
呢度係一間居酒屋仲有好多酒飲,不過今日要揸車我就冇飲啦!下次會搵多啲朋友一齊嚟試多啲嘢食❤️