2019-08-20
返工返個成個星期無停手真係人都顛,Happy Friday梗係要食餐好!最好就係有得飲返兩杯啦。S2餐廳內佈置富日本風味,座位唔多,但氣氛相當熱鬧!訂枱果時講明要坐吧枱😆!第一次食teppanyaki梗係要坐近D!!坐低見倒師傅急住整緊唔同菜式,好香好吸引! 最抵食係9道菜,每人只係$480。今次黎呢度朝聖其中一個目的就係食傳說中嘅海膽杯!淨係睇個樣已經超吸引,每層材料都唔同,有幾多種我就唔記得喇,有北海道海膽﹑三文魚子﹑海葡萄﹑鮑魚粒﹑松葉蟹肉等等。食海膽最怕係唔新鮮會有苦味,睇住師傅開盒新既北海道直送海膽,就知一定新鮮啦!海膽焗海蔘呢度既菜式好多都會特別加入海膽做食材。無諗過食 teppanyaki 會有海蔘食,個汁用左海膽同鮑魚汁煮,海蔘好彈又入味。海膽甲羅燒有蟹膏﹑海膽加埋松葉蟹肉一齊炒,聞到已經勁香!比起以前食過既甲羅燒,呢個絕對係夠晒足料,滿足晒視覺味覺😊清酒款式算幾多,加上價錢唔貴,食住鐵板燒飲sake真係好嘆!
海膽焗海蔘
海膽甲羅燒