2016-04-04
佢呢間係拳王所開既餐廳 雖然我唔識邊個打邊個😂 不過見佢佈置好有誠意 全部都係打比賽既相 金腰帶 連張椅子都好得意 扮沙包 全部都係梳化椅 幾正 座得好舒服 侍應全部都係黎自泰國 d姐姐好熱情 識聽同識講好正宗既廣東話 食既時候都係咁主動幫我加水 可能我食到個咀太腫😂😂 一食辣就會咁 同埋係咁幫我換碟 所有野都好靚 感覺好舒服 好淨潔 香辣蟹肉夜明珠呢個前菜好特別 第一次食 好好味 佢用左新鮮龍眼肉饟入新鮮既蟹肉 蟹肉入面有好多泰國既香料 好濃味 配上泰式既辣汁 超香 個低係泰式粉絲 好入味 好爽口既感覺 凍食好正 肉碎生菜包佢既肉碎用左豬肉 佢用瘦肉為主 不過都好林身 好香 佢用左好多蔥花 洋蔥 同埋泰國一種香料一齊炒 超入味 令到豬肉好香口 但係佢唔會好油 亦都唔會好水汪汪 炒得好乾身 鎖晒d肉汁 呢碟本身都幾辣 如果平時食開米線叫三小辣以下既朋友一定要叫小小辣 唔係就不停飲水😂😂 辣椒膏鐵板炒大蜆個蜆炒得岩岩好 唔會好un 好好味 好爽口 最緊要真係隻隻都有肉 同埋佢既辣椒膏好鬼香 其實唔係好辣 反而佢係有種好特別既香味 同埋佢本身個膏有小小甜味 再加埋青
香辣蟹肉夜明珠
肉碎生菜包
辣椒膏鐵板炒大蜆
個蜆炒得岩岩好 唔會好un 好好味 好爽口 最緊要真係隻隻都有肉 同埋佢既辣椒膏好鬼香 其實唔係好辣 反而佢係有種好特別既香味 同埋佢本身個膏有小小甜味 再加埋青椒 紅椒 蔥 一齊炒 所以好野味