2016-01-14 409 瀏覽
今晚同阿媽去超市買野,返嚟果時經過聰嫂私房甜品,呢間明星小店,唔起眼,甚至可以講位置難揾,但咁夜都長長一條隊,阿媽話不如我地都去排隊食個糖水,呢間店出品唔錯,所以咁多人排隊都好正常。芒果班戟,本嚟想點榴蓮班戟嘅,但賣曬喇,就試下芒果班戟好唔好食啦,又幾好食哦,皮整得好香軟,奶油打發得好,芒果肉大舊,唔比榴蓮嘅品差。楊支金露,好多糖水店都有嘅一款糖水,但呢度整得好唔錯,有芒果肉柚子,西米同其他混合一起,再加上西米,睇得又食得,甜度剛剛好,糖水稠濃,每次嚟都會點。芒果杏汁豆花,佢呢度嘅豆花比較特別,加左西米,杏汁味好濃郁,芒果肉甜中帶D酸,豆花整得好滑,西米晶瑩剔透,都唔錯,都值得一試。
2016-01-06
15 分鐘 (堂食)
$40 (宵夜)