2016-08-29 1123 瀏覽
係呢個充斥連鎖店嘅香港,我最開心嘅就係屋企附近能夠有小型cafe 或者餐廳。終於等到星期六,諗極都諗唔到食乜,蝦子餅就話不如去石塘咀試吓呢間新嘅餐廳。我哋大概等左15分鐘就有位。蝦子餅叫咗一份和牛漢堡包,我就要左個燒芝士帶子天使麵,另外再加多咗個小食燒大蝦。個餐可以加錢要咖啡,咖啡狂嘅我當然唔放過。等左10分鐘左右天使麵鍾意嚟到。帶子煎得啱啱好,仲好juicy;天使麵亦軟硬適中;個和牛漢堡就要再等左一陣先來,味道都唔錯,只係芝士嘅味道略嫌太淡。至於煎大蝦,肉質都OK,$50三隻亦都價錢公道。食物嘅味道整體係中上,埋單$170。係收銀機旁邊嘅小姐,我相信應該係店主之一,至於幫忙送餐嘅女士,我相信都係屋企人。可能係新開張嘅關係,負責送餐同安排座位嘅女士可能都有啲新手,相信廚房亦都唔夠人用(因為嘢飲係用紙杯紙碟,膠刀叉)。餐廳可能有待慢嘅地方、但絕對能夠用誠意、味道搭救。係香港呢個彈丸之地,租貴人工貴,絕對體諒,希望呢間小店能夠支持得住 - 遲啲再嚟食過!

和牛漢堡
帶子天使麵
2016-08-27
15 分鐘 (堂食)
和牛漢堡
帶子天使麵