2021-05-15 61 瀏覽
聽朋友介紹呢間正宗過橋米線好好食,今日就黎試吓 位置都好方便係旺角彌敦道726 一揾就搵到入到黎環境好好,地方好闊落,應該係我去過環境最靚最舒服既米線我同朋友都叫左雲魅特色湯過橋米線。等左一陣就上左配菜,包括有好多料..有栗米粒,炸醬,午餐肉,酸菜,芫荽蔥,鵪鶉蛋,魚腐,車厘茄等等。佢放得好靚每一隻細蝶一個配菜,中間就放牛肉同菜之後就上埋個湯,上菜時個湯仲好滖,夠哂熱特色湯好香,係香港未食過呢隻味,帶微酸好開胃,加埋啲牛肉同配料入去食真係超級好味我地都叫左七彩麵,個麵有米色綠色紫色,好靚之餘仲要好好食。麵身幼同好滑,重點係佢同個特色湯好夾。我平時食好小米線都忍唔住食哂佢餐廳仲好貼心咁教我哋點食牛肉索哂個湯超級好食我地仲叫左鬼魅手撕雞,佢辣辣地好好味,仲有啲香料個味道好特別好上癮🤣🤣最後仲叫左檸檬薑蜜,好夠薑味,飲完成身暖哂呢間過橋米線既食物都係好特別係香港好少食到,賣相又靚又好食,非常值得一試
聽朋友介紹呢間正宗過橋米線好好食,今日就黎試吓
位置都好方便係旺角彌敦道726 一揾就搵到

之後就上埋個湯,上菜時個湯仲好滖,夠哂熱

餐廳仲好貼心咁教我哋點食

牛肉索哂個湯超級好食

最後仲叫左檸檬薑蜜,好夠薑味,飲完成身暖哂