前排女朋友從同事嗰度聽到呢間餐廳「塚田農場」,話有好多種類嘅日本菜可以食,有酒飲,有火鍋食,而且味道好好,環境好靚又靠海。佢好期待,我就安排帶佢去試下。呢度嘅海景真係正,幫女朋友影咗好多好靚嘅相,呢度真係唔錯。經由工作人員推薦,我哋叫咗火鍋,仲有啲小菜同飲品。美人涮鍋配和風雞白湯係呢度嘅火鍋主菜,肉有和牛同豚肉,肉質非常細嫩,涮得啱啱好仲好彈牙,再配上雞白湯簡直一流,有濃郁雞湯嘅提鮮,口味更加豐富。美人卷盛盒就好開胃,有多樣內餡嘅款式,仲有3款醬汁,每款嚟一啲唔同嘅搭配,仲可以品嚐到唔同嘅風味。明太子年糕薄餅就好鮮香軟嫩,年糕薄餅嘅口感好軟,仲有芝士味,再配一啲明太子作為點綴,好好食!維他命塔沙律好有特色,入面配搭咗各式各樣嘅嚴選蔬菜,仲有溫泉蛋,店員好貼心咁幫我撈勻,沙律食住好清爽。日本酒lover都係佢哋好有特色嘅小菜,全部都係啲非常下酒嘅菜,有雞胸肉、芝士、蠔、明太子同枝豆,邊食邊飲酒非常爽。佢哋仲有自家調製嘅特色飲品Tears of Ocean同Cyclone。Cyclone係佢哋帶有熱帶風味嘅飲品,好椰,椰子味好甜,成杯飲品好涼爽。然後Tears of Ocean係佢哋獨有嘅

呢度嘅海景真係正,幫女朋友影咗好多好靚嘅相,呢度真係唔錯。
經由工作人員推薦,我哋叫咗火鍋,仲有啲小菜同飲品。

美人涮鍋配和風雞白湯係呢度嘅火鍋主菜,肉有和牛同

佢哋仲有自家調製嘅特色飲品Tears of Ocean同Cyclone。Cyclone係佢哋帶有熱帶風味嘅飲品,好椰,椰子味好甜,成杯飲品好涼爽。然後Tears of Ocean係佢哋獨有嘅雞尾酒,散發出好多水果嘅香味,然後甜酸平均,一啲都唔會膩。

我同女朋友好享受呢一餐晚餐,我哋下次一定仲會再嚟。

2024-09-05