2022-09-02
好有情調既扒房餐廳🎈位於灣仔既La Moo Moo’s Steak & Fries主打食扒,環境不大,但氣氛好有feel! 燈光昏暗,每枱放上電子燭光燈,呈現浪漫既燭光晚餐感覺💕我地一人一個扒餐🍽每個餐包括有一份扒、沙律、餐包及餐湯、薯條任添同一杯飲品..🥩紐西蘭安格斯肉眼扒10oz🍖意大利烤燒腩肉卷🎃南瓜湯🥗凱撒沙律🧈特製牛油餐包配自家秘製肉桂牛油🍟薯條任食☕️凍咖啡..順住我地食既次序講~凱撒沙律既份量比想像中多🙆🏻♀️通常跟餐既沙律都比較簡單同細份,呢度沙律有埋蛋同煙肉粒,配埋沙律菜同脆麵包粒好開胃😋 餐湯係南瓜湯,有粒粒口感,而且好似加左有黃薑粉既味道,無落過多調味料,好天然!..估唔到餐包好好味,烘熱後餐包保持溫熱,外邊脆內裡鬆軟,另配有牛油同肉桂牛油,肉桂牛油好特別!肉桂味好出,微甜,唔錯!..紐西蘭安格斯肉眼扒,肉味濃郁,肉質煎得軟腍,旁伴烤菜,西蘭花同瓜類都有調味然後烤香,好有誠意!意大利烤燒腩肉卷好香!皮好脆,中間油脂四溢,內裡既肉好juicy! 呢度既薯條任食,可以無限refill..最後飲返杯凍咖啡完美作結晚餐😌 餐廳播放歐美懷舊既快歌,好有氣氛同情調!
🥩紐西蘭安格斯肉眼扒10oz
🍖意大利烤燒腩肉卷