2018-08-15
牛油果吉列牛堡 HKD45。 吉列牛扒口感唔似平時食嗰種好結實嘅牛肉 好鬆軟 粉漿唔算厚。 相比起之前食過嘅牛油果漢堡 呢度係用咗牛油果醬mix咗芥末 味道幾得意 用條脷lam一lam有少少辣 同蕃茄一齊食就啱啱好 挑剔在牛油果味就唔算太突出。 成熟方面牛肉未整到well done 大概係medium well嘅狀態。我問侍應係咪手打牛肉 佢話係舖頭親自每日手打問佢幾多安士 點解塊牛可以咁厚 佢就話用咗120g牛肉。淨係肉嚟講 我諗已經去到重量級level 嗰日夜晚我連lunch都冇食 一開始會覺得個包好細個 驟眼睇應該唔夠食 事實係食到一大半已經飽到食唔落 要朋友幫我清埋佢😂😂。 而且包底用牛油煎香咗 有時個口唔夠大 咬唔到底下啲醬汁嘅時候 就會食到牛油同芝士嘅味道安格斯牛堡 HKD48。一款好經典嘅牛堡 相比起牛油果漢堡肉嘅份量就冇咁多 不過仍然相比起其他舖頭厚😂。而且相比起牛油果漢堡 主角就係返安格斯身上 所以重點嘅味道就放喺牛肉度啦。兩個包一樣咁掂 一個比較傳統另一個比較特色 冇得比較。埋單嘅時候同侍應傾咗幾句偈 都係問下咁嘅價錢喺尖沙咀會唔會太平 間舖會唔會蝕😂😂。佢就答唔會
。我問侍應係咪手打牛肉 佢話係舖頭親自每日手打
問佢幾多安士 點解塊牛可以咁厚 佢就話用咗120g牛肉
安格斯牛堡 HKD48
。兩個包一樣咁掂 一個比較傳統另一個比較特色 冇得比較
。佢就答唔會 某啲時間會特別多人 又唔少OL客 好多時候係熟客 又會見到一啲新面孔 食完下次佢哋又返轉頭幫襯就會覺得好開心
。係科學館附近嘅小店 大家經過就支持下啦 真係幾好食㗎