2019-05-11
廣華街既甜品鋪林立,好多間都試過,唯獨呢間我未試過。見到menu d 相都幾吸引,一於試下。我地一口氣叫左5個甜品,全部都係好靚既🤩🤩珍寶珠芋圓仙草(古早黑糖)$32起初我會以為呢個甜品好甜,但又估唔到佢甜度適中,i like it. 有好多野可以咬,最岩我呢個中意食煙韌既人!佢既芋圓好多好大粒,食完都有少少飽感。士多啤梨芭菲$42又一吸睛👀甜品,但又唔係得個樣,係好正既甜品!d 脆脆同雪糕仲有水果加埋一齊既味道一流,好match,我真係可以一個人食哂成杯。呢個推介大家點。香芒之戀$48個拉花好可愛啊!呢杯嘢飲超啱打卡!😍最底係健康食品蘭香子(又名明列子),上面係芒果味嘅smoothie ,飲落都幾甜。綠茶窩夫$46叫呢一個係甜品會有一杯茶送,幾好!佢嘅窩夫整到好似心型咁,成個外觀都幾吸引。我最鍾意嘅配料係好煙韌既小丸子,好有咬口。綠茶雪糕🍦都好好味😁😁龍珠星球 $42超靚呀!佢嘅龍珠其實係提子同埋紅肉火龍果啫喱,配椰汁西米、涼粉,仲有椰果、咖啡啫喱粒等,食落好有層次😝整體黎講,呢個甜品鋪完勝!甜品外觀唔止吸引,味道都相當唔錯,價錢合理。呢間係大家試完會再幫襯既鋪頭!
珍寶珠芋圓仙草(古早黑糖)$32
士多啤梨芭菲$42