2018-04-29 129 瀏覽
星期二偷懶冇煮飯,心思思想食炸雞,咁返屋企近近地同亞仔兩支公去對面商場開餐,阿仔最近迷上B T S,約佢食韓國嘢一口就應承。呢間鋪唔係開咗好耐,今晚又唔係好肚餓,所以只係叫咗兩樣嘢食同埋一支梳打兩份飲。雙重滋味炸雞 - 阿仔叫咗無骨,我自己平時就鍾意食有骨嘅雞多啲,可以選擇兩款炸雞,阿仔揀咗韓式甜辣炸雞,我就揀咗白郡主炸雞,即係白汁洋蔥,兩款都好好味,雞肉唔會太肥,果皮炸得好脆,唔會鞋口,甜辣醬小小辣偏甜,個汁唔會太杰身,不過我都係鍾意白汁洋蔥多啲,始終食炸雞有啲滯,值得一讚嘅係,咁大盤雞都只係$173,但係每款有成七,八舊,真係好抵食!明洞小食派對 - 一邊係炸嘅小食,令一邊係辣汁魚糕串陪雞蛋加芝士蔬菜,最正係炸嘅小食有渣年糕,炸紫菜粉絲卷,迷你餃子,同埋炸蝦飯卷,炸蝦飯卷上面有沙律醬,我就鍾意點隔離果盆辣汁,勁好味!原本冇諗住要嘢飲,後尾都叫咗一支梳打,super berry口味,唔會太甜,好解渴!今日只係食到兩樣嘢,見佢仲有好多食物選擇,價錢唔貴又咁近屋企可以成日嚟開餐!