2007-04-10
揀o左soho區食飯,同best fd慶祝生日。可能放假關係,soho區勁多人,幸好一早訂定位。兩個女仔唔太大食,只叫兩個pasta,但就點了三個甜品。點了一個我鍾意食的Arabbiata penne,另一個係best fd鍾意食的Carbonara spaghetti,兩個pasta真係做到al dente效果,果然無改錯名。Arabbiata penne有點辣有點酸好醒胃;不過Carbonara就麻麻,雖然蛋味及芝士味夠濃夠香,不過唔夠creamy,較乾身,令到意粉黐埋晒。其實兩個pasta份量唔少,食落點溜,而且有8成飽,最後都要食埋甜品才叫滿足,甜品是Tiramisu、軟心朱古力同一客兩球雪榚。軟心朱古力好失望,雖然熱辣辣,又做到流心效果,但牛油味勁重,蓋過朱古力味。Tiramisu是杯裝,未食已覺得是較濕的Tiramisu,果然食到底真係好濕pat pat,其實味道算唔錯,好濃咖啡味,酒味略欠。因為我同best fd好想食雪榚,所以叫多客雲呢拿雪榚,只是一般的雪榚,不過好溶,唔夠實淨。呢度雖然好食之外,又唔強迫你飲礦泉水或蒸餾水,而且埋單都係$322,係soho來講真係又平又
可能放假關係,soho區勁多人,幸好一早訂定位。
兩個女仔唔太大食,只叫兩個pasta,但就點了三個甜品。
呢度雖然好食之外,又唔強迫你飲礦泉水或蒸餾水,而且埋單都係$322,係soho來講真係又平又抵食。