2016-08-23
尋日在這間裝修得好靚既米線店食左個下午茶, 好抵食..無記錯的話這個SET是T5, 入面除了有厚多士, 炒蛋, 香煎雞扒 和一碗米線之外, 仲包埋一杯豆漿. 而全部加埋都係$29. 好抵食!!第一次同一時間食米線同埋多士炒蛋, 雖然感覺唔太夾, 但都冇乜所謂~ 厚多士係剛烘起的, 搽埋牛油食幾鬆軟. 炒蛋就一般啦, 有點過熟唔係滑蛋, 覺得同麥當勞個早晨全餐炒蛋有D似. 碗米線份量都OK, 雖然比平時的份量少D, 但加埋其他野一齊食都好飽了!米線湯底揀了酸麻湯底 (小辣), 幾好味呀, 麻香味好惹味. 不過湯底中就冇芽菜九菜嗰D配料, 只得極少量的莞茜. 有少少芽菜九菜就更加PERFECT!而塊雞扒雖然只有4小塊, 但煎得相當唔錯, 外面脆脆地, 味道調味岩岩好, 唔洗點個醬汁都好味. 而杯豆漿都好大杯..!飲落亦唔似溝水那種, 唔錯!!結論: 下次如果食下午茶一定會再黎
結論: 下次如果食下午茶一定會再黎