2018-09-27 280 瀏覽
今日放假,入開黍元朗,當然要去下朋友介紹嘅海鮮粥底火鍋,好抵食嫁!一入到門口,見到牆上邊食物的圖畫,已經好吸引😍店舖裝修好特別,牆上面的飾物別樹一格,具有心思👍地方很大很歡堂,坐得好舒服。嘩!好多野食😋😋😋先上刺身拼盤(二人份量)刺身色澤紅潤,件件都好新鮮。😍五款時令海鮮-海鮮大大隻,服務員好細心地講解海鮮烹煮的時間,避免過熟,變得唔好味。蟹好似手掌咁大隻,啖啖肉,肉質鮮甜唔會鞋,見到都流晒口水😋😋😋以上是自選配料六款,竹笙同鮮冬菇吸入海鮮湯,好入味。最後食晒所有配料,服務員會幫我地加入南瓜粟米煮至軟綿綿之後,準備做粥底😍可以開始着粥底啦!配料有雞蛋、葱粒、菜莆、加入之前湯底。完成了,今晚所有精華喺晒裏面,加咗菜莆口感豐富,好鮮甜,我一個人都食咗兩碗,朋友真係冇介紹錯👍👍👍
一入到門口,見到牆上邊食物的圖畫,已經好吸引😍
嘩!好多野食😋😋😋
先上刺身拼盤(二人份量)刺身色澤紅潤,件件都好新鮮。😍
以上是自選配料六款,竹笙同鮮冬菇吸入海鮮湯,好入味。
可以開始着粥底啦!配料有雞蛋、葱粒、菜莆、加入之前湯底。