2021-08-31 138 瀏覽
之前其實黎過,但想飲嘅款售罄,所以無試到,今次黎到好彩終於試到雖然店鋪細細但選擇都好多,有茶,咖啡,奶類唔同類型嘅組合。呢到主打堅果奶,有時會有啲季節限定款。本身仲掙扎緊應該飲香芋定係牛油果,香芋售罄,所以一定係飲返上次想試嘅牛油果啦!佢嘅飲品可以自己揀甜度同埋啲冰嘅份量,不過有啲款式就限定左冇得調校冰量。我自己挑戰牛油果堅果奶,淡淡果香,唔好濟,幾清新,好易入口唔會好膩,揀左微糖甜度剛好!初時仲驚咁大杯會唔會好濟飲唔晒朋友就揀左芒果奶蓋,而家啱季節特別甜。奶蓋比例恰到好處,真係有新鮮果肉唔係糖水甜。佢嘅飲品有飽肚感,有小小的代餐嘅感覺。可能係用堅果奶,比起手搖飲品感覺健康啲。下次我都要試下奶蓋。

15 分鐘 (堂食)
下午茶