2019-12-23
自從公司離開紅磡之後,好耐都冇黎黃埔食飯啊!今晚約咗媽咪,一於帶佢去試吓台灣料理,有一款新體驗!室內裝修充滿漁村風情,店員服務親切有禮貌,寬闊的卡位坐得舒服。餐牌內容豐富,價錢親民!台式醬牛肉 $38先來一客小食,估唔到台式醬牛肉 味道辣得來好惹味,牛肉味濃郁結實有咬口。酥炸雞扒湯麵 $60台灣的雞扒妹夠晒出名,酥炸雞扒一樣出色,外皮香脆可口,外脆內軟,雞肉多汁,配搭湯麵食感覺一流。宜蘭蔥餡餅 $28餅仔細細,方便女士一口一個,台灣出名三星蔥,宜蘭蔥餡餅 的香蔥味特別濃郁,咬開有肉汁,豐富口感。綜合芋圓 $45最近做八折優惠,折扣後的$36 真係好抵食!配料有紅豆、綠豆、仙草、珍珠,重點主角係芋圓,番薯味和紫薯味最突出,顏色又豐富美艷,入口Q彈,我去台灣旅行必吃的甜品。黑糖珍珠奶茶 $22八折 後$18 真係想飲多兩杯,很正宗的台式風味,甜度適中,奶茶味道濃郁芳香。啤酒買二送一,留待下次跟老公來啤一啤。
台式醬牛肉 $38
酥炸雞扒湯麵 $60
宜蘭蔥餡餅 $28
綜合芋圓 $45
黑糖珍珠奶茶 $22
啤酒買二送一,留待下次跟老公來啤一啤。