2017-10-30
第一次寫食評!原因係唔想再有任何人好似我地咁原本開心午餐最後變左成肚氣。尋日下午,本人跟家人及朋友一行六人到kimbap gallery 午膳,當我到達餐廳時對一位男侍應講我一共六位的時候,佢不單止無回答我,仲用非常憤怒既眼神望住我,由於我唔係第一次去依度食野,都知道依間野既職員個個都黑口黑面,但其實佢地又無咩野,所以我都當依位男侍應黑面只係佢個樣天生係咁,由得佢。過左一陣我再講「唔該,我係六位」時,依位男侍應終於都比左張飛我,上面寫住「1/6人」,當中並無交代,我諗我係no.1 六人檯啦。過左一陣,我地可以入座,我地正常咁order野食,其間我同朋友正常傾談無特別事情或喧鬧,直至到我地叫野飲,朋友叫左杯熱飲,沖好左之後係依位男侍應拎出來,我指住我朋友話杯熱飲係佢既(我朋友同我打斜角而坐(朋友坐左上角,我坐右下角),但依位男侍應完全無視我地既說話,仲好大力咁將杯熱飲就咁放係我面前!之後仲口up up 係度話我地,又拍打收銀機旁既檯面!我容忍亦已到左極限,即時問佢發生咩事!仲咩咁既態度對客人,佢當時雙手撓係胸前用非常差及撩交打既態度答我「對唔住囉!你依家想點!」之後佢一路講一路愈行愈埋,
過左一陣,我地可以入座,我地正常咁order野食,其間我同朋友正常傾談無特別事情或喧鬧,直至到我地叫野飲,朋友叫左杯熱飲,沖好左之後係依位男侍應拎出來,我指住我朋友話杯熱飲係佢既(我朋友同我打斜角而坐(朋友坐左上角,我坐右下角),但依位男侍應完全無視我地既說話,仲好大力咁將杯熱飲就咁放係我面前!之後仲口up up 係度話我地,又拍打收銀機旁既檯面!我容忍亦已到左極限,即時問佢發生咩事!仲咩咁既態度對客人,佢當時雙手撓係胸前用非常差及撩交打既態度答我「對唔住囉!你依家想點!」之後佢一路講一路愈行愈埋,同我既距離只有大約半尺,佢行埋嚟果時將雙手垂低握緊拳頭,咬牙切齒!目露凶光!一唔問我依家想點!我當時感到生命非常有威脅,我同檯仲有兩個小朋友,我非常擔心佢會傷害我地,所以我立即企起身迫返佢行後,問返佢想點!叫佢唔好再係度嚇親我d仔女!而同時我同檯既家人及朋友都起身行埋佢度問佢到底想點!咩事咁既態度!另一朋友就帶兩位小朋友離開餐廳係門口等我地!因小朋友當時表示好驚想離開。
最詭異既事係佢既同事景然無勸阻佢唔好再向客人無理發惡,只係企埋一邊食花生!就手旁觀!
過左一陣有個疑似係老闆既廚師出現,佢初初行出來個表現都係串,以為我地攪事,之後我地同佢講返件事之後佢就同個男侍應入左後行,過左幾分鐘出返嚟同我地講佢心情唔好,所以態度唔好!
佢心情唔好就可以無厘頭向客人發脾氣架咩?佢地對客人既態度同埋行為實在係令人非常難以接受!
依間野!永遠都唔會再去!貼錢賣難受!
#我地有埋埋張單先離開
#唔係想呃free lunch