2016-01-01 619 瀏覽
Tai-Parfait Strawberry & Frozen yogurt with chocolate sauce +purple potato filling 魚魚係即叫即製,所以外脆內軟。我一開始以為佢地用普通蛋加麵粉,但好似唔只咁簡單,魚好香而且入面有d qq。原本我係食完dinnerv過來追加個甜品,都驚會唔會食完太濟,但係topping原味既Yogurt 同strawberry小小酸,令到佢感覺好健康又唔膩~😋😋 食完反而仲想食多條入面filling可以任選-有紅豆/吉士/綠茶/紫薯...全部都好似好正😍,我係吉士紫薯苦惱左好耐,最後決定試下佢既紫薯係咪真紫薯(因為好多紫薯dessert 得個色,但味超假)結論係真係好香紫薯味,唔係沖粉假既味,相信佢地真係落左紫薯蓉😁😁幫我整既女仔好generous 咁把紫薯蓉fill到底,令我食到最後都好滿足,紫薯控應該會好like~~ 原本冬天食會驚愈食愈cold💙💙 但因為yogurt 只係topping, 到最後食紫薯魚身既時候感覺好暖粒粒🔥,😚😚😚好幸福不過呢個價錢比起其他魚魚有d貴 $38 hkfoodie: hunger.f
Tai-Parfait

食完反而仲想食多條

入面filling可以任選-有紅豆/吉士/綠茶/紫薯...

不過呢個價錢比起其他魚魚有d貴

hkfoodie: hunger.food (ig)