2023-01-20
新年前一家人食飯,諗住搵下有d特色既中餐,係OpenRice 搵到呢間,睇完食評就去試吓。點知!完全係中伏!誤信食評!都唔知點解呢間酒樓仲未執!先講服務。一般。唔夠樓面。幾次都搵唔到人,成個場都可以見唔到侍應。其中一個主力樓面既侍應:1. 唔識落單,要搵第二個幫手2. 無俾最大本個餐牌我地,得個幾張紙3. 叫啤酒要三隻杯,嚟到其中一隻玻璃杯口有3吋裂痕,佢都睇唔到。講食六個餸蒸海魚叉燒燒肉孖寶個招牌炸蝦陳皮話梅骨炸脆膳食神炒飯海味雜菜煲蒸海魚孖寶燒味燒味每樣6小舊都算(粒燒肉同叉燒應該得2cm3咁大粒)條魚上菜好靚仔(大家明我講咩啦)。開魚,入面仲係痴骨。同侍應講唔熟,佢話叫師父再讚熟油。。最後十五鐘之後翻蒸出黎,成條魚唔洗要。👎🏾🤬好有可能雪櫃拎條魚出嚟,太凍蒸唔熟啦招牌炸蝦球其實就普通囉,薄粉炸大蝦球,上面有啲疑似鹹蛋絲,食落真係冇乜特別。仲要見到好多蝦腸🤦🏽♂️陳皮話梅骨話梅嘅甜味,完全冚晒所有嘢。無陳皮都算,敗筆係根本半碟餸都係肥豬腩,我想搵舊骨都冇。炆唔夠淋,舊舊腩肉都硬過湯渣👎🏾炸脆鱔食咗一舊,都OK嘅,因為我本人唔係好食膳,所以唔講啦食神炒飯講到幾勁咁,其實都係勁普通。係
其中一個主力樓面既侍應:
炸脆膳
食神炒飯
海味雜菜煲
蒸海魚孖寶燒味
燒味每樣6小舊都算(粒燒肉同叉燒應該得2cm3咁大粒)
好有可能雪櫃拎條魚出嚟,太凍蒸唔熟啦
招牌炸蝦球
陳皮話梅骨
👎🏾
炸脆鱔
食咗一舊,都OK嘅,因為我本人唔係好食膳,所以唔講啦
食神炒飯
講到幾勁咁,其實都係勁普通。係冇錯,啲飯係好煙韌,不過我用冷飯都可以做到接近嘅效果。料就只有少少海鮮同雞肉同少少蟹籽。最緊要嘅係,其實佢只不過係美極炒飯😕
雜菜煲
集材煲其實係讚嘅,啲菜真係好新鮮。完。💁🏽♂️
總結
非常唔愉快嘅經歷
佢又唔係平
平時做節同屋企人都食餐好嘅
呢餐簡直係失望,因為係我搵嘅,仲搞到我唔好意思好失禮
平時屋企人都相機食先,今次完全冇驚喜相都唔想影。
PS: 非打手,我平時都唔打食譜,但係食完一肚氣。希望唔好再有人中伏
Ps2: $14xx 以上加兩支大啤一個白飯。五個大人+兩個唔食野既細路