2023-01-12 1866 瀏覽
從未試過寫食評,但今次真係好差嘅用餐體驗。首先我哋係幫襯晚市7點,侍應帶我哋入一間可坐6人嘅房就坐。我哋兩個早到10分鐘、另外有pair人準時到、剩返嗰組人,其中一個大約遲10分鐘,而佢嘅朋友成7點半先就坐。就係因為兩位遲到客人,師傅遲咗開始上菜,中間有幾個字係四個準時嘅人冇野食,睇住師傅追進度,serve返兩名遲到客人。直至佢哋追完進度,師傅先開始上壽司,嗰時已經係7:56分(因為好肚餓,同埋真係好悶,所以我係咁留意時間),感覺成個上菜節奏亂晒。食物方面係above average但又未算好好食。唔好彩地,同行人士碗湯啲蜆肉有沙、我自己碗毛蟹蒸蛋亦食到有蟹殼…特別想comment係service同專業程度。首先,serve我哋嘅Ken師傅全程冇咩同客人交流,可能因為冇其他人幫佢手,每次放低食物就咁講完個名就行返入廚房再準備。我哋同另一組客人都有問吓佢有關魚料產地、做法嘅嘢,佢都係答幾個字就完。明白師傅可能想專心工作,但我哋都想了解下自己食緊嘅嘢。其次係侍應雖然有禮同勤力加茶,但唔知點解佢keep住企喺師傅個位度serve客,令佢要烏前個身先serve到,佢件西裝褸亦多次擦落處理魚生嘅
從未試過寫食評,但今次真係好差嘅用餐體驗。

其次係侍應雖然有禮同勤力加茶,但唔知點解佢keep住企喺師傅個位度serve客,令佢要烏前個身先serve到,佢件西裝褸亦多次擦落處理魚生嘅砧板上,感覺唔多衛生。

最離奇係,入廁所時,見到成個洗手盤滿滿嘅冰粒,即刻以為自己去咗茶餐廳…

期待咗呢餐好耐,結果真係好失望,絕對冇下次