2013-11-24 3709 瀏覽
今日同個勁鍾意食buffet既朋友慶祝生日, 而朋友一直都好想試呢間, 所以就一早book左位~ 佢既buffet時間係由下午2時至4時半, 但唔知點解去到4:15pm, 佢就催你走!  沙律吧 - 款式ok多, 沙律菜都好新鮮, 菠蘿好甜 冷盤 - 有凍青口同螺、煙三文魚、幾款硬芝士 熱盤 - 有焗青口、燴雞件、白汁煮蜆殼粉、白汁椰菜花、焗薯片 主打 - 有德國咸豬手、德國腸, 佢既咸豬手真係好好味!  個皮好脆, 咸味適中, 肉質又恰到好處! 意粉 - 自行執配菜, 再揀意粉/蝴蝶粉, 同咩汁 (白汁/茄汁), 然後廚師就烹調, 而我就覺得麻麻, 個汁煮到水流流咁, 又唔夠熱~  甜品 - 有窩夫、杏仁鬆餅、杯裝芒果布甸/啫喱、芒果千層批、蘋果批、Brownie、雀巢杯裝雪糕 (得紅荳同芝麻味)、焗布甸等等, 除左個蘋果批略酸之外, 普遍既甜品都唔錯, 特別係個鬆餅!講真, 絕大部份既食物都真係唔差, 而且refill得都算快, 但不得不提既係, 佢既服務質素真係好差!  第一次叫佢加水, 我唔知佢係聽唔到定點; 第二次叫佢加水, 佢明明話轉頭, 但結果佢係無左件事! 意粉吧既廚師
 沙律吧 - 款式ok多, 沙律菜都好新鮮, 菠蘿好甜
 冷盤 - 有凍青口同螺、煙三文魚、幾款硬芝士
 主打 - 有德國咸豬手、德國腸, 佢既咸豬手真係好好味!
 個皮好脆, 咸味適中, 肉質又恰到好處!

第一次叫佢加水, 我唔知佢係聽唔到定點; 第二次叫佢加水, 佢明明話轉頭, 但結果佢係無左件事! 意粉吧既廚師態度勁惡劣! 因為附近係無任何指示, 咁我就同廚師講我想要個意粉, 佢既態度係勁差咁話「你要自己係前面揀料先!」, 到我揀完, 佢又話「你要咩粉!」「要咩汁!」, 總之係勁無禮貌, 一d都唔客氣! 好似勁唔想做咁!
 我真心覺得一間餐廳除左食物質素外, 服務質素都要好, 咁先令客人有賓至如歸既感覺囉!
2013-11-24
慶祝紀念