MR & MRS FOX

餐廳: MR & MRS FOX
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
老細請食飯帶左我地黎呢間鰂魚涌好有名既西餐廳間餐廳環境裝修都係幾靚暗暗地,復古風咁?佢有幾層,我地坐二樓,要行上去老細話叫咩都得,我地就叫左個2-course set lunch ($278)前菜我揀左呢個煙三文魚佢既煙三文魚有足夠既厚度唔係薄it it 戈種食落唔會味道太濃或太咸佢啲配菜:醃青瓜好好味!一定要食埋~個啲圓形蘿蔔仔都ok擺盤都幾活潑到主菜,我叫左味噌鱸魚魚身超滑,一啲鞋/過熟都冇魚皮搽左味噌醬同魚肉好夾又係連配菜都出色~有切粒粒既菇、一條條既洋蔥、炸紫蘇葉菇冇草腥味之餘,每一粒都非常入味洋蔥已經炒到焦糖哂,一啲過火都冇炸紫蘇既炸粉漿剛好總結:環境裝修都係幾有feel食物本身質素同廚師功架都係好好你要問我,有冇咩唔好架?有!價錢略貴…set lunch加埋一已經要$300 (感覺同平時出面餐廳單點價錢差唔多, 但宜家係set lunch)其實+$10有杯冰茶如果佢杯冰茶係包埋感覺會更良好啲(雖然你可能會話,食得咁既價錢都唔自在戈$10啦,但又咁咼,$278都唔包埋一杯$10既冰茶(一杯冰茶成本很低呢)….)Anyway, 多謝老細!
老細請食飯
帶左我地黎呢間鰂魚涌好有名既西餐廳
間餐廳環境裝修都係幾靚
暗暗地,復古風咁?
佢有幾層,我地坐二樓,要行上去
前菜我揀左呢個煙三文魚
佢既煙三文魚有足夠既厚度
唔係薄it it 戈種
食落唔會味道太濃或太咸
佢啲配菜:醃青瓜好好味!一定要食埋~
個啲圓形蘿蔔仔都ok
擺盤都幾活潑

煙三文魚

到主菜,我叫左味噌鱸魚
魚身超滑,一啲鞋/過熟都冇
魚皮搽左味噌醬
同魚肉好夾
又係連配菜都出色~
有切粒粒既菇、一條條既洋蔥、炸紫蘇葉
菇冇草腥味之餘,每一粒都非常入味
洋蔥已經炒到焦糖哂,一啲過火都冇
炸紫蘇既炸粉漿剛好
Miso  魚

總結:
環境裝修都係幾有feel
食物本身質素同廚師功架都係好好
你要問我,有冇咩唔好架?
其實+$10有杯冰茶
如果佢杯冰茶係包埋
感覺會更良好啲
Anyway, 多謝老細!
2021-07-26
煙三文魚