2022-07-05
經過好幾次都比佢嘅裝潢吸引,佈局好精緻,樓底極高,空間感十足。今日終於有機會入去食餐飯,做個偽文青先。 🍴🍴餐廳其中一個王牌係壽喜燒,不過天氣有啲熱,所以叫咗另一款王牌,日本A4黑毛和牛三文治同期間限定- 炸雞芝士歐姆蛋配咖喱醬。 🥩🥩日本A4黑毛和牛三文治($148) - 和牛三文治勁有驚喜,和牛嫩滑JUICY,麵包烘得好脆好香口,加埋牛油,令到成件事好夾好好味。必食推介。 🐔🐔炸雞芝士歐姆蛋配咖喱醬($118) - 首先,炸雞大件,粉漿好薄,炸得好香脆。奄列配合咖喱醬味道好豐富,有層次感。另有沙律菜同麵包,份量十足。 🍹🍹天氣炎熱,點咗芒果燕麥奶昔($58)同草莓乳酪燕麥奶($58)各一。奶昔賣相吸引,充滿水果香,唔會太甜或太漏。 📝📝餐廳環境極為闊落,好適合朋友食飯聚餐,傾下偈。食完當自己去咗轉台灣,感覺多咗啲啲文藝氣息。🤣🤣