2023-06-20
🥹發明咗返工都仲唔夠,仲要發明埋OT,呢個世界到底發生了什麼事🤣夜媽媽心血來潮真係好想靜靜地搵間居酒屋,單純地食吓嘢放鬆下,今晚就揀咗無敵家。一坐低老闆娘就好好客咁招呼我地飲咩,我額頭應該真係鑿住‘’需要酒精‘’四個字,就推介咗我地試佢地自家製既梅酒同埋黑糖梅酒用咗日本黑糖釀製既梅酒,竟然冇普通梅酒咁甜😳多咗種黑糖香氣,但是嗜甜如命既我,都係鍾意呢杯甜甜既梅酒🥰菜單有好多選擇,好多日本既家庭料理同下酒菜,差啲眼闊肚窄叫多咗😛首先上菜既係胡麻雞絲冷麵,麻醬怪見到大大兜麻醬對眼即刻發光🤩冷麵嘅配料都好豐富,除咗有雞絲之外都有蝦,青瓜同蛋絲,番茄好甜好好食😳麻醬好香,忍唔住倒曬落去🤣冷麵口感好好,而且份量好多,兩個人share剛剛好辛辣炸單骨雞翼上枱時熱辣辣,feel到陣熱氣🤣果然好香脆,調味剛剛好,好啱拎嚟送酒!而且旁邊嘅胡麻椰菜絲都好新鮮好好食🤩揀咗兩款串燒,分別係厚切牛舌同埋厚切豬豚腩肉。兩款都好高質!牛舌好爽口脆身,腩肉好有油香味燒飯團有兩款口味可以揀,我哋就揀咗明太子燒飯團🍙飯糰大大隻,燒到脆卜卜好有飯焦口感,絕對爆肚🤟🏻到咗我最期待嘅一道菜,月見錦爽雞扒🤩份量依舊大大份日本嚟既錦
燒飯團有兩款口味可以揀,我哋就揀咗明太子燒飯團🍙
飯糰大大隻,燒到脆卜卜好有飯焦口感,絕對爆肚🤟🏻
到咗我最期待嘅一道菜,月見錦爽雞扒🤩份量依舊大大份
日本嚟既錦爽雞扒啖啖肉,竟然可以有種肉既鮮甜味,配上生雞蛋令到肉質更滑溜鮮嫩,加上係燒起時淋咗係威士忌上去,真係食到陣醇香
由於坐得近cashier,老闆娘好常都會過嚟同我地傾下計,其他客人都有傾,當晚全場氣氛都唔錯~下次返嚟再傾過🤟🏻