2010-08-13
同朋友去愉景新城行街,行完諗住食完先返屋企,初初諗左好耐唔知食咩好,跟住行過見到一間餐廳剛剛開張,所以就入去試下。坐左一陣後,跟餐廳就好快full house了跟住我地就開始點野食,我地點左小籠包,紅油抄手,翔龍炒飯同豬耳。首先,小籠包真係皮薄多汁,真係好好食!之後個紅油抄手夠大粒同個汁甜甜辣辣咁,仲有D蒜頭碎好惹味!仲有樣野都幾細心,就係D蔥花用隻匙羹裝起,自己可以選擇加唔加落去,唔錯唔錯!哈哈,我覺得加左好食D ~~XD之後仲有個翔龍炒飯,個炒飯有蝦粒菜粒,食落都幾香口!都值得一叫!最後就係個豬耳,雖然唔係D咩特別既菜,但我都覺得整得唔錯,因為之前o係其它地方食過,我覺得卥得唔夠味,但呢一間就好夠味!好好食!仲有值得一讚D人既服務都唔錯,雖然客人多,但佢地都不停為你添茶,仲都幾有禮貌^^今餐我同我朋友都食得好滿意!我地兩個人食左$ 174,即係每人$100都唔洗!
坐左一陣後,跟餐廳就好快full house了
跟住我地就開始點野食,
我地點左小籠包,紅油抄手,翔龍炒飯同豬耳。
首先,小籠包真係皮薄多汁,真係好好食!