2017-06-06 183 瀏覽
又到放題時間啊,今次我哋揀咗呢間極尚大喜屋,我啲同事同埋朋友都推介我食呢一間,所以我哋都忍唔住拿拿臨book咗星期日食!今次去呢一間就係任飲任食嘅,臨尾嗰時仲會有一杯雪糕食!我哋book咗12點,去到嗰時排長龍勁多人,大陸人又有香港人又有,可能旅遊書都有介紹。好快就安排我哋入去坐啦,都幾有格調,我哋坐排位,啲位都尚算寬躺,坐得幾舒服。佢都有幾多嘢食,有我最愛食嘅刺身,有火炙壽司,飯、面,串燒等。一開始來的刺身,非常新鮮,佢啲三文魚係三文魚魚腩,件件都好大隻,啲帶子好鮮甜,而女朋友都話啲甜蝦隻隻都好好味。之後叫咗啲壽司,佢啲壽司好迷你,我覺得啱啱好個size ,佢啲飯係好細舊,反而啲刺身一啲都唔吝嗇,大大件,咁樣先至可以食多幾件唔同款,唔使食一兩舊就已經飽晒。之後我哋每樣都叫咗啲黎食,有粟米、袖子沙律、蟹子沙律、溫泉蛋、芝麻豆腐,個人比較欣賞佢個粟米,好甜好入味,到最後就係我最欣賞嘅焗帆立貝,佢隻隻帆立貝都好大隻,帶到成個半隻手掌咁大,勁誇張!我覺得呢一個係必食嘅!大家如果真係想嚟食嘅話,記住一定要book位,如果唔係未必可以即時安排到俾你入坐!

2017-06-04