2008-08-14
尋晚去左德興打邊爐, 之前去過一次覺得十分好, 環境唔錯, 十分舒適, 而且D枱唔會好迫, 坐得好~!! 兼且食物種類好0岩食, 唔似平時普通任食火煱既酒樓咁得0個D普通野~ 同埋又有好多部電視睇, 睇晒成場中國女排~ 超正~ 介紹下有咩食先: 日本帶子: 幾鮮味, 薄薄一粒, 係細, 不過狂叫補數~ 田雞: 真係唔係度度有, 而且佢地整得都好乾淨, 食得好安心!!! 魚頭: 大大件, 又靚, 唔似出面D酒樓咁hea!! 水晶叉燒包: 厘個傑作, 真係又係唔係度度有, 仲要係好味! 最緊要唔洗加錢就有得食~ 魚肚: 滾到淋晒再融入晒D沙嗲湯簡直一流!! 花膠仔: 真係連花膠都有得食, 養顏!!!! 芥末墨魚滑: 幾好, 不過冇乜芥末味! 肥牛: 整得好靚..... 唔錯, 一般既味道~ 午餐肉: 0係罐頭咁貴既時候都有得食, 仲要切得唔係薄!! 好欣賞!!! 菜類: 有通菜, 生菜, 莧菜, 娃娃菜, 白菜仔, "9"菜花, 翠肉瓜, 冬瓜, 勝瓜, 蘿蔔等等, 種類都多, D菜都好乾淨, 我都食左成7-8款~ 哈哈~~ 粉麵類: 有烏冬, 出前一丁, 粉絲, 日式水晶粉等, 我覺
日本帶子: 幾鮮味, 薄薄一粒, 係細, 不過狂叫補數~
魚頭: 大大件, 又靚, 唔似出面D酒樓咁hea!!
魚肚: 滾到淋晒再融入晒D沙嗲湯簡直一流!!
花膠仔: 真係連花膠都有得食, 養顏!!!!
芥末墨魚滑: 幾好, 不過冇乜芥末味!
肥牛: 整得好靚..... 唔錯, 一般既味道~
粉麵類: 有烏冬, 出前一丁, 粉絲, 日式水晶粉等, 我覺得美中不足就係冇米線~
列出黎既未係全部, 不過真係仲有好多野食, 勁推介~ 至於見到之前既食評話冷氣唔夠, 我覺得冇乜問題, 唔會唔夠涼呀~ 同埋我要讚下佢地既服務, 加湯加得好快, 上菜都唔慢, 同埋雖然冇包任飲, 不過都有6蚊既凍檸茶, 我覺得已經好好呀!! 我會繼續去幫襯~ 哈哈~!!