平日難得放假約左朋友去荃灣愉景新城食飯同睇戲,經過見到依間茶餐廳好似幾吸引,所以就入左去試😛雙層朱古力($29)飲落唔會好甜膩,但有濃厚既朱古力味,味道啱啱好,仲有質感幼滑既朱古力雪糕係面,估吾到茶餐廳既野飲都咁有驚喜,飲完即刻忍吾住叫多左杯😝卡邦尼烏冬配日式溫泉蛋($68)烏冬用石窩上所以好夠熱,黎到仲滾緊😛卡邦尼汁好濃郁啊,煙肉好香,同熱煱入面既溫泉蛋汁融合簡直係絕配☺️每一條烏冬都充斥住滿滿既卡邦尼汁🥰食到停唔到口😝不過食果陣要小心個石窩邊,因為真係超熱😅紐西蘭西冷扒配白飯($98)係厚切既西冷扒,我地揀左7成熟,食落好夠淋,雖然牛味吾算係好重,但勝在份量多,食完好夠飽🤪雪糕鮮果雞蛋仔($58)雞蛋仔賣相好吸引😝,上面鋪滿哂cream,啱哂鐘意食cream既朋友仔,味道偏甜,蓋過左雞蛋仔既味道,但雞蛋仔外脆內軟,而且再加埋雪糕食一冷一熱好特別😝

雙層朱古力($29)

卡邦尼烏冬配日式溫泉蛋($68)
烏冬用石窩上所以好夠熱,黎到仲滾緊😛
不過食果陣要小心個石窩邊,因為真係超熱😅

紐西蘭西冷扒配白飯($98)

雪糕鮮果雞蛋仔($58)
2019-09-12