2006-02-10
尋晚朋友仔話想食印度烤餅,於是就決定去佐敦搵咖喱店(因為未試過)。大約9點幾黎到,感覺幾寬敞因為冇咩客。每張桌上都放左一卷紙巾,一個水壺同一大疊紙杯,雖然唔係幾環保但就保證清潔,而且感覺好自助。真係有好多唔同既咖喱選擇呢,女店員推介我地要一個乾一個濕,結果要左匈牙利牛柳乾咖喱配烤餅同埋印度咖喱豬扒配白飯。匈牙利牛柳乾咖喱冇咖喱汁既,佢地應該係將咖喱膽炒乾再同牛柳同煮吧。呢味唔太辣但就好香,牛柳好腍,但亦比較乾身。印度咖喱豬扒比較辣,尤其係D辣油。豬扒同樣係好腍身,肥既部份都唔少,我覺得好香口好好食呢!印度烤餅同平時食既有D唔同,唔係naan而係rotti,比較厚身D同鞋口D,感覺不過不失啦,朋友仔都話一般。雖然佢地D咖喱談不上好正宗,但係整體感覺都唔錯,份量足(我個人覺得)而且價錢相宜,店子都算乾淨企理,店員都好nice,有機會既話會再去吧。