2022-11-14
#登堂今晚我「賣甩」屋企人,約舊同事敍舊。我哋想搵個地方,食住嘢兼慢慢傾,於是去食半自助餐,每位$248。如果order西式主菜,自助餐食物免費!自助餐區嘅食物,有salad bar、cold cuts、中西式炸物熱食之類,選擇多元化,連香港懷舊地道小食都有!朋友先嚟一round煙三文魚,跟住係熱辣辣碗仔翅。我嘅頭盤兼回本動作,一定係由海鮮區開始!大蝦、翡翠螺、青口,肉地清爽,供應源源不絕。甜蝦/鮮魷刺身,同樣咁受歡迎。跟住進攻甜品水果區。原個自家製蛋糕,口味晚晚唔同。呢晚嘅士多啤梨慕絲蛋糕,甜甜酸酸,味道討好;焙茶芝士蛋糕,帶茶香得來,又不失芝士嘅滑溜口感!食得咁開心,當然唔好俾佢停!甜品的的骰骰,有藍莓芝士蛋糕、朱古力布朗尼、熱情果醬慕絲、栗子撻、蝴蝶酥、水果啫喱,一於食勻佢!