2006-10-07 12 瀏覽
擒晚同屋企人食中秋節飯, book 0左8點(得6點同8點), 準時去到, 都要等半個中先有檯, 不得不讚reception 小姐的EQ, 俾好多客圍住依然面不改容, 而且好有禮貌咁同大家解釋...book 0左海景位, 最後當然坐唔到啦, 不過算啦, 窗口位都好過冇, 哈哈做0左功課睇過食評, 叫0左多人讚好0既食物:齋菜小卷- 豆腐乾包住d菜, 唔會話好好食不過幾得意糖醋小排骨- 開胃, 好味~小籠包- 好普通生煎包- 超好味! 最好食的一道菜! 皮薄且脆, 啖啖肉, 冇肥肉, 好多汁, 食0既時候要小心, 因為我食到彈落塊面=p 但真係忍唔住食0左兩個小黃魚- 招牌之一, 好多人叫, 好中意食魚0既我覺得冇乜特別, 可以我比較中意蒸魚多d砂鍋雲吞雞- 雞肉ok, 唔會話好入味, 湯底好似史雲生, 雲吞就幾好食喇, 菜多過肉, 我中意上湯莧菜- 不特別, 只係想叫道菜, 但都ok, 加0左d蛋白同菇擔擔麵- 媽咪話叫七味唔好意頭, 所以叫0左佢平時中意食0既擔擔麵, 不過真係好失色, 麵腍, 少花生味, 偏甜唔辣, 少料, 一定唔好叫!

做0左功課睇過食評, 叫0左多人讚好0既食物:
齋菜小卷- 豆腐乾包住d菜, 唔會話好好食不過幾得意
糖醋小排骨- 開胃, 好味~
小籠包- 好普通