成日係唔同地區都見到呢間嘢,上OpenRice見間間都咁多好評,但每次入邊嘅人流都唔多,已經覺得奇怪膽粗粗就入咗去試吓,點知成為咗我當日最後悔嘅一個決定店員推薦佢哋嘅麻辣湯底,話用唔同材料去整,仲同我講比譚仔嘅小辣再辣啲見佢咁推介,就叫個麻辣湯底小辣碗米一黎到,即刻嘩咗一聲,成層紅油係面😰仲要好大陣羶臭味😰我同我朋友試完啖湯,已經好想嘔,係超級羶臭跟住我同個店員講,佢哋仲好淡定咁話:「師傅話本身啲湯底係會有陣羶味」我真係嚇咗一跳,即係你地明知個湯係羶,你哋仲好意思賣成$60比啲客人食?😰仲要話本身個湯係羶味,即係根本唔係自己用材料煮,而係用咗啲麻辣湯底包/磚啦?由於啲米線已經吸哂啲羶味,係一啖都食唔到,個店員只係話:比碗細嘅豬骨湯你過一過啲味(仍然食唔落)我覺得最離譜嘅係,佢一落完單就要你即刻俾錢,但佢又唔係啲自助形式係唔係明知自己啲湯底有問題,所以焗住個客點都要俾咗錢先,食唔落你係嘅事?真係好嬲,上網睇返原來先有人講呢間係大陸野,同大陸間「愛上米線」同一間野,咁我明白點解佢話啲湯本身有羶味🙂請大家入去食之前三思而後行上網見到:「店主悉心研製其獨家麻辣醬,以多款辣椒如美人椒、青綫椒、指
膽粗粗就入咗去試吓,點知成為咗我當日最後悔嘅一個決定
見佢咁推介,就叫個麻辣湯底小辣
碗米一黎到,即刻嘩咗一聲,成層紅油係面😰
仲要好大陣羶臭味😰
我同我朋友試完啖湯,已經好想嘔,係超級羶臭

請大家入去食之前三思而後行

上網見到:「店主悉心研製其獨家麻辣醬,以多款辣椒如美人椒、青綫椒、指天椒、花椒等自行打粉爆炒,製成自家麻辣醬,麻、香、辣平衡有致」

你地好唔好意思講出口?仲好意思拎嚟同譚仔比😀人地個湯好過你多多聲,起碼唔係一層紅油囉