2019-07-29
好姊妹今日生日🎂專程帶佢去食好野‼尚八呢間日式燒肉放題其實之前都有聽過話性價比好高‼見荃灣開新分店,一於就嚟試試佢😋✨呢度嘅環景真係要比個讚👍🏻😆門面放左好多日高見牧場直送嘅黑毛和牛,感覺好專業😆入面嘅裝修都整得好靚,座得好舒服😌唔會迫迫夾夾👍🏻👍🏻一嚟先上咗個好勁嘅刺身拼盤🤤‼全部都好新鮮!尤其係海膽!超級鮮甜!勁勁勁好食‼😆因為新開張🎊兩個人就送左一隻價值$188嘅日本直送毛蟹🦀,店員好細心俾左鉸剪方便我哋剪開嚟食😆‼啲蟹肉勁鮮甜👍🏻最正係有蟹膏😋之後就上咗個和牛拼盤🐂我哋可以試完覺得邊隻最好食,跟住再嗌‼我自己就覺得A4和牛外腿最好食,因為脂肪分佈得好均勻,識落唔會覺得好肥膩😋如果鍾意食脂肪多啲嘅朋友,可以選擇A4和牛三角🐂食得太多肉,或多或少覺得有啲漏,所以都叫咗個蟹子沙律🥗食返啲菜中和返😂沙律入面有啲蟹柳絲,夾埋一齊食勁好味‼之後仲有重點推介✨香草牛油帆立貝✨隻帆立貝好夠份量‼👍🏻先係自己倒左啲香草牛油汁落去然後再燒✨燒完勁香勁香🤤因為啲肉吸收晒個牛油汁,食落啖啖肉超香口😋👍🏻估唔到除咗和牛之外,呢度嘅周邊小食都非常出色‼呢個紫薯,我真係要比滿分💯真係必試‼通常出面嘅放題都只
尚八呢間日式燒肉放題其實之前都有聽過話性價比好高‼
見荃灣開新分店,一於就嚟試試佢😋✨
呢度嘅環景真係要比個讚👍🏻😆
門面放左好多日高見牧場直送嘅黑毛和牛,感覺好專業😆
入面嘅裝修都整得好靚,座得好舒服😌唔會迫迫夾夾👍🏻👍🏻
因為新開張🎊兩個人就送左一隻價值$188嘅日本直送毛蟹🦀,
店員好細心俾左鉸剪方便我哋剪開嚟食😆‼
啲蟹肉勁鮮甜👍🏻最正係有蟹膏😋
之後就上咗個和牛拼盤🐂
我哋可以試完覺得邊隻最好食,跟住再嗌‼
如果鍾意食脂肪多啲嘅朋友,可以選擇A4和牛三角🐂
沙律入面有啲蟹柳絲,夾埋一齊食勁好味‼
之後仲有重點推介✨香草牛油帆立貝✨
隻帆立貝好夠份量‼👍🏻
先係自己倒左啲香草牛油汁落去然後再燒✨
真係必試‼通常出面嘅放題都只係,紫薯串燒咁上,又或者淨係一個兜入放住幾粒紫薯,但呢度嘅紫薯加咗佢哋自家製嘅蒜蓉汁喺面,食落個味道濃郁好多,甜甜地又加埋蒜蓉嘅香味,真係夾到不得了👍🏻🤤
其實2個女仔食左咁多野已經好飽,不過都係果句!甜品係第二個胃嚟㗎嘛😂😂
所以點都要食返杯雪糕🍦先叫做一個完美嘅ending😌💕
我就叫咗朱古力雪糕杯,姊妹就叫左呢隻韓國嘅椰子味雪條👍🏻👍🏻
最後總結,以呢一個價錢食到日本直送嘅黑毛和牛,真係抵到不得了‼‼‼
性價比要用高高高高高嚟形容😆👍🏻
真心一定會再推介俾朋友💕係一間回頭率極高嘅放題💯