2018-01-18 86 瀏覽
近排天氣突然轉涼,腦海自然地出現羊腩煲三個字,但係真係未試過一間店舖既羊腩係值得回味,正當煩惱之際,就諗起一間近來經常幫襯既手工私房煱,鱻潮,因為食過幾次,同nice 既老闆&老闆娘混熟咗少少,就膽粗粗打去問下有無羊腩煲,點知老闆娘話咁啱老闆整咗少少,你嚟試下,我二話不說立即約三五知己去試,因為我知呢個老闆對食好執著,應該唔會令我失望,好喇入正題,一去到寒喧幾句之後,主角出現了,一煲熱辣辣香味十足既羊腩煲放在面前,我立刻試下個汁先,好香,好似飲緊羊奶咁香,正,跟住再嚟試舊羊腩,嘩!超水準,滑而不(鞋),成個煲唔洗一陣乜都無曬,連配菜乜都清曬,無得頂,最後食埋個黄金魚皮,又係一絕,大排檔價錢,食到咁既質素,抵!
2018-01-04