2020-03-03 256 瀏覽
喺香港食Omakase真係要大時大節先可以食,因為一餐都唔平架,而今次就係慶祝我生日喇!先來就係🙂鯛魚刺身,有柚子皮碎喺表面,柚子香點綴左鯛魚嘅鮮味,味道清新!旁邊係熟嘅🙂螢光魷魚,見佢細細隻好迷你,肉質都好厚,有口感食完刺身就係🙂北海道生蠔,師傅一早已經落左啲檸檬汁喺面,唔洗點咩醬汁都得,面頭仲有啲海葡萄,食落好似咸咸地嘅魚子!生蠔size算中等,味道咸香係我最中意嘅🙂北寄貝!師傅灑左啲岩鹽喺面,唔洗點豉油都好夠味!🙂拖羅容(蔥花芝麻)赤身,個賣相都好colourful🙂冰糖漬三文魚嘴;🙂酸薑。好開胃,清下口腔~進入壽司部分喇!生磨嘅wasabi好似特別辣!鱸魚,肉質稍為林身啲。連子鯛,點左柚子胡椒,有啲辣辣地!蝶魚邊,面頭燒一燒,陣陣香味~北海道海膽同赤蝦,係好甜甜嘅海膽!!蝦肉都好爽好新鮮!大吞拿魚腩 ,好肥美但一啲都唔漏~章魚燒天婦羅(有明太子釀青椒;目光魚),另外仲有啲熟食。真係好飽😂😂靜岡縣士多啤梨伴紅豆蓉士多啤梨雪糕~完美總結!

旁邊係熟嘅🙂螢光魷魚,見佢細細隻好迷你,肉質都好厚,有口感

🙂拖羅容(蔥花芝麻)赤身,個賣相都好colourful

🙂冰糖漬三文魚嘴;🙂酸薑。好開胃,清下口腔~

進入壽司部分喇!生磨嘅wasabi好似特別辣!

鱸魚,肉質稍為林身啲。

連子鯛,點左柚子胡椒,有啲辣辣地!

蝶魚邊,面頭燒一燒,陣陣香味~

北海道海膽同赤蝦,係好甜甜嘅海膽!!蝦肉都好爽好新鮮!

大吞拿魚腩 ,好肥美但一啲都唔漏~

章魚燒

靜岡縣士多啤梨伴紅豆蓉士多啤梨雪糕~完美總結!