2025-06-14
原來龍點心已經🎊開到來銅鑼灣,仲勁近港鐵站🚇,而且入面地方好闊落,🤩裝修好 modern。佢入面😆有個 area 有好多佢哋🛍️自家品牌嘅得意精品賣🎁。呢度經常👏有不同主題嘅期間限定燒賣🥢,呢期係港原味2.0拼盤🧆,一籠食勻香港在地風味,♨️燒賣控必食呀!🌿芫荽馬蹄燒賣:啖啖嘅芫荽香,加上入面有爽脆鮮甜嘅馬蹄粒,芫荽控必定一試愛上。🌊XO醬帶子燒賣:混合咗帶子嘅鮮同埋XO醬嘅香辣,雙重享受呀。🐷梅菜扣肉燒賣:咬落充滿甜梅菜同埋肥豬肉香,風味滿滿。 🐟蘇薑馬友鹹魚燒賣:食落充滿馬友鹹魚香,又會太,調味啱啱好。🦑大澳蝦醬墨魚燒賣:蝦醬鹹鮮穿透力強,加上墨魚鮮味,啱曬我口味。🌶️香辣雞軟骨燒賣:好有驚喜,雞軟骨爽脆加上辣汁嘅後勁,嗜辣者們一定大愛。馬拉小籠包🥢皮薄餡靚,入邊嘅湯汁🥄係馬來西亞肉骨茶嘅香味,🇲🇾呢個配搭幾特別。脆脆富貴紅米腸粉👍賣相紅噹噹超吉利,外軟內脆雙層口感,蝦肉塞到瀉加上香脆嘅炸網絲✨,鮮味可口層次豐富!大澳蝦醬鮮魷卷炸到金黃鬆脆,蝦醬嘅鹹香加上魷魚嘅鮮味,真係好食到停唔到口!
🐷梅菜扣肉燒賣:咬落充滿甜梅菜同埋肥豬肉香,風味滿滿。