2011-03-19 75 瀏覽
爸爸今日又買咗裸麥提子合桃包仲要三個添!唔知幾時開始爸爸每個星期六買麵包番黎已經變咗一個習慣由於佢係按摩完先去買, 番到黎已經六點幾, 所以食完搞到我地太飽食唔落飯 剩好多餸但係原來加咗價...$23一個真係貴呀..况且佢仲要輕過ceres啲麵包好多一個我稔最多300g個樣長長地, 但係因為鬆軟而令到佢好輕感覺上有啲唔抵麵包質素好咗, 冇以前咁油, 起碼食完對手冇油淋淋少啲油大家都有好處, 顧客健康啲, 麵包店又可以慳番啲油, 一舉兩得提子同合桃嘅配搭永無出錯, 但係真係要讚下麵包入面嘅合桃烘,烤得脆脆地, 令個麵包生色不少個麵包另一方面有啲咸咸地, 同提子一甜一咸嘅味道好櫬, 不錯麵包同ceres個種好有wheat texture嘅rye bread截然不同, 冇dense嘅內涵, 冇歐洲麵包嘅韌性, "裸麥"味唔特出呢個日本麵包就顧然sell日本麵包嘅鬆軟, 牛油香一打開膠袋就聞到牛油嘅味道, 呢啲就係日本麵包舖吸引人入去埋嘅殺手鐧 香味撲鼻而來, 試問有多少人能夠抵擋?麵包啱啱出爐, 爸爸拎到番屋企仲熱㗎正於"Nothing is hotter that a bread fres
爸爸今日又買咗裸麥提子合桃包

仲要三個添!

唔知幾時開始爸爸每個星期六買麵包番黎已經變咗一個習慣
剩好多餸
但係原來加咗價...$23一個
真係貴呀..
况且佢仲要輕過ceres啲麵包好多
一個我稔最多300g
個樣長長地, 但係因為鬆軟而令到佢好輕
感覺上有啲唔抵
麵包到!!
加咗價
一打開膠袋就有好大陣牛油味
又長又軟
合桃脆脆地, 好味
麵包質素好咗, 冇以前咁油, 起碼食完對手冇油淋淋

呢個日本麵包就顧然sell日本麵包嘅鬆軟, 牛油香
香味撲鼻而來, 試問有多少人能夠抵擋?
麵包啱啱出爐, 爸爸拎到番屋企仲熱㗎
正於"Nothing is hotter that a bread fresh from the oven"
話咁快, 麵包已經消失於我地呢個麵包怪家族嘅眼前
星期六係爸爸鍾意嘅日本麵包日, 而星期日就係我最鍾意嘅蘋果麵包日
星期六嘅下午茶
2011-03-19