2021-11-08
💖雞肉🐔鴨肉🦆就食得多,今日換口味,黎元朗食鵝肉🦢。呢間店港九新界都有分店,幾時想食都咁方便,元朗分店裝修光猛乾淨,座位💺闊落。1⃣️滷水鵝皇飯🦢 $132💖全日供應套餐,除咗飯可以配米粉、瀨粉或河粉🍜,我地要左河粉。鵝皇飯有齊鵝片、鵝腎、細鵝肝、鵝腸同鵝蛋🥚,一次過食好滿足!鵝片鮮香,油脂感低,口感有嚼勁,可以配白醋或滷汁食。鵝腎比雞、鴨腎口感更軟,最外層Q彈,我鍾意❤️!細鵝肝鮮香,鵝腸爽脆,鵝蛋口感比雞蛋有嚼勁,全部都好送飯!💖套餐另外奉送滷水蛋🥚、豬肉條🐷、豆粕、甜酸菜同時菜🥬,全部都會同麵分開上,豐富又細心。2⃣️滷水雙拼飯🐷 $78💖可以係11種餸揀兩款,有5款鵝、4款豬、墨魚同紅腸,我要左豬大腸同豬手。比的幾多,豬手切成片,表皮Q彈,肉質肥但唔膩,無毛無腥味。豬大腸同樣處理得仔細乾淨,肥厚唔膩。要左瀨粉。3⃣️滷汁油菜🥬 +$24💖套餐加菜加$24,食啲菜balance番😛。4⃣️原盅健康鵝骨湯🥣 +$9💖推薦,足料鮮香冇味精,有鵝骨🦴、猴頭菇🍄等等,套餐+$9其實幾抵!5⃣️熱檸水🍋 $0🆓💖熱飲跟餐免費。💖職員👩💼態度唔錯👍,上菜快手,會主動幫手👏🏻。呢度嘅師傅👨🍳處理鹵水都好好,全部
1⃣️滷水鵝皇飯🦢 $132
2⃣️滷水雙拼飯🐷 $78
3⃣️滷汁油菜🥬 +$24
💖套餐加菜加$24,食啲菜balance番😛。
4⃣️原盅健康鵝骨湯🥣 +$9
5⃣️熱檸水🍋 $0🆓
💖熱飲跟餐免費。
💖職員👩💼態度唔錯👍,上菜快手,會主動幫手👏🏻。呢度嘅師傅👨🍳處理鹵水都好好,全部乾淨鮮香。屋企開飯黎呢度斬料都得,而家外賣🥡仲7折起添!