2018-06-07
呢幾日係咁落雨作打風,收工無乜心情做運動,於是約左老友食晚餐,之前係將軍澳東港城行吓商場睇吓有乜嘢吃,商場掛晒足球,月中就係世界盃,到時應該好旺場最近商場裝修過,加左啲新食店,行吓見到有間叫新麻蒲睇入去幾光猛,我一向都久不久食吓韓燒,見佢門口大塊板menu都係主打韓燒BBQ,和一些主食,於是同老友入去試,服務員好好,安排一張較静位置方便傾計,座位闊闊好舒服,跟住放了四大碟小吃當然有我最喜歡泡菜和青瓜,睇左menu,好多款式,今次改選吃主食類飲品都好多款,不過吸引我地就係藍天檸檬汽水,好清新感覺,小小甜啱晒首個菜係海鲜嫩豆腐鍋,青口好新鲜,豆腐好有口感不太軟,配上辛辣湯就十分入味第二味火山芝士泡菜炒飯,賣相認真特別,十足一座火山,下面炒飯做底,面頭淋上芝士,蛋和泡菜最後是新麻蒲泡麵,簡單單用辛辣麵加上湯好爽口整體食物是多款有特色和好吃,價格合理,正
最近商場裝修過,加左啲新食店,行吓見到有間叫新麻蒲
最後是新麻蒲泡麵,簡單單用辛辣麵加上湯好爽口
整體食物是多款有特色和好吃,價格合理,正