2019-02-03 228 瀏覽
臨近歲晚,返屋企團聚時路經深水埗,見到有間新的台式飲品店就順手買左四杯返去同屋企人分享。呢度其中一個招牌就係黑糖波霸純鮮奶,同埋柚香晶球綠茶,我每樣都買左一杯,另外,再試埋芝士奶蓋四季青同芝士宇治抹茶。我自己就飲左芝士宇治抹茶,貪佢平時外邊少見。原來芝士同抹茶味係咁夾,抹香中又有芝士香,個層奶油打得好均,再飲到底既抹茶,我幾Like !阿妹飲左香晶球綠茶,佢話幾清新同埋個晶球幾有咬口,少甜就剛剛好。媽子就係黑糖波霸純鮮奶,佢話好好味,我偷飲左一啖,淡淡鮮奶中有黑糖粉圓,呢個配搭又真係幾好,唔會太甜,正!老豆要左個奶蓋四季青,佢話有少少草青味幾正。呢間店幾杯野飲都幾合我地心意,係香港除左果幾間連鎖手搖飲品店以外,既其他選擇

老豆要左個奶蓋四季青,佢話有少少草青味幾正。

2019-01-30