2023-04-09 644 瀏覽
今日兩點零同同事食飯,諗住食吓啲飽肚野,突然諗返起有朋友推介呢間《牛藏》🐂,話幾抵食咁話喎~🤔咁入到去又唔算多人。可能過咗中午時段喇🤓我地就二話不說即刻用手機落單啦。大概十分鐘左右啲嘢食到齊啦。🤤我叫咗🔴燒汁溫泉蛋牛肉飯🔴。咁喺食飯之前緊係要飲麵豉湯暖暖胃先啦。啲湯味道啱啱好,唔會太咸或者淡,清清地😋😋然後到牛肉飯啦,牛肉飯份量好多,牛肉鋪滿成個碗,搞到我呢個大食仔好興奮。首先牛肉部分口感好好,好夠肉汁。然後飯方面燒汁同肉汁已經同啲飯融為一體,再加埋啲蛋黃撈埋,真係好好食,就算你食哂啲肉齋食飯都好易入口。👍🏻👍🏻食哂其實已經好飽,不過職員話見我地附近返工,叫我地隨便攞一杯雪糕食,咁我地就唔客氣啦,反正人有第二個胃去消化甜品。🤫其他同事食咗烏冬同鯖魚,不過我冇入口就唔點評,反正溫泉蛋牛肉飯非常推薦!💯

咁入到去又唔算多人。可能過咗中午時段喇🤓

我叫咗🔴燒汁溫泉蛋牛肉飯🔴。

咁喺食飯之前緊係要飲麵豉湯暖暖胃先啦。

啲湯味道啱啱好,唔會太咸或者淡,清清地😋😋

首先牛肉部分口感好好,好夠肉汁。

燒汁溫泉蛋牛肉飯
燒汁溫泉蛋牛肉飯