餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2024-04-28 12 瀏覽
餃掂手工餃子雲吞專門店(上環)地址:上環蘇杭街100號地舖上環好好味既餃子餐廳😍人氣一直高企,今次俾我行街見到,就要另一半陪我一齊食😋叫咗3款餃子同一枝飲品,大滿足呀!!🤭三款餃子分別叫咗佢地既至尊松茸豬肉餃,呢個湯餃係跟埋狀元九鼎湯,一定要試吓!然後就係韮菜豬肉餃(煎)同埋芫茜豬肉餃☺️食得餃子點可以少得飲品,一於叫埋佢既馳名既蜂蜜檸檬薏米水,聽到個名都已經想飲!至尊松茸豬肉餃 湯餃子(跟狀元九鼎湯)$120至尊松茸豬肉餃湯餃子,配上狀元九鼎湯,絕對是美味的絕配!餃子皮薄而富有彈性,餡料豐富,松茸的香氣與豬肉的鮮美完美融合。湯餃子口感鮮嫩,入口即化,搭配著狀元九鼎湯的濃郁湯底,讓人回味無窮~韮菜豬肉餃 (煎) $50韮菜豬肉餃煎得恰到好處,外皮金黃酥脆,內餡豐富多汁。韮菜的香氣和豬肉的鮮嫩相互襯托,口感爽口。每一口都能品味到餃子的美味芫茜豬肉餃 湯餃 $49芫茜豬肉餃,口感細膩豐潤,芫茜的清香與豬肉的鮮美相得益彰蜂蜜檸檬薏米水 $28/枝蜂蜜檸檬薏米水,清爽又滋潤,檸檬的酸甜與蜂蜜的香甜完美結合,薏米的口感綿密。這道飲品不僅解渴,還有美白和排毒的功效👍^_^
餃掂手工餃子雲吞專門店(上環)
地址:上環蘇杭街100號地舖

至尊松茸豬肉餃 湯餃子(跟狀元九鼎湯)$120

韮菜豬肉餃 (煎) $50

芫茜豬肉餃 湯餃 $49
芫茜豬肉餃,口感細膩豐潤,芫茜的清香與豬肉的鮮美相得益彰

蜂蜜檸檬薏米水 $28/枝