2017-09-03 74 瀏覽
<旺角fusion菜 gochiso> 喺旺角雅蘭新開既餐廳gochiso , 係一間fusion菜 , 日本, 地中海 . 海鮮 應有盡有 環境同一般西餐差唔多 有卡位 長枱,價錢唔貴 😄🍴自選沙律 (蟹柳肉, 炸牛蒡)🥗🦀 43+38+8 =89蚊 用左好多新鮮生菜做底 , 加左好多黑醋汁🤓感覺清新 再加上炸過既牛蒡絲🤓 食落好脆好香口 同埋新鮮蟹肉 🦀 好鮮甜 連埋沙律食 好有口感🥗🤗🍴法式芝士洋蔥湯🧀🍲 48 蚊浸住蒜蓉包連埋芝士🧀🍞一齊食 感覺軟軟林林, 湯身偏薄但洋葱味香濃 連埋上面既包同芝士 味道好match 😃🧀🍴特濃南瓜粟米忌廉湯🌽🍲 38 蚊好香濃既南瓜湯 口感密度好高 南瓜味香濃🎃 仲有好多清甜粟米粒同豆粒一齊食夠哂健康😀🍴巴馬火腿片🐷 48 蚊Pamaham口感煙靭 醃得口味偏咸 同埋切既厚度剛好 唔錯😄🐷🍴西班牙蒜香橄欖油煮雜菇🍄 64 蚊用左砵仔配埋三色椒 雜菇好爽滑 吸盡底層既檻欖汁 好香好味😄👍🏻🍴香烤年糕明太子pizza 8寸🍕 73 蚊幾創身既pizza用左年糕都係第一次見 喺香脆偏薄既pizza上面鋪上煙靭既年糕 口感幾特別😃 加
<旺角fusion菜 gochiso>

🍴法式芝士洋蔥湯🧀🍲 48 蚊

🍴特濃南瓜粟米忌廉湯🌽🍲 38 蚊

🍴巴馬火腿片🐷 48 蚊

🍴西班牙蒜香橄欖油煮雜菇🍄 64 蚊

🍴香烤年糕明太子pizza 8寸🍕 73 蚊
幾創身既pizza用左年糕都係第一次見 喺香脆偏薄既pizza上面鋪上煙靭既年糕 口感幾特別😃 加上🐟明太子 帶有d咸味🤓 仲有芝士同沙律醬 調味唔錯👍🏻🧀

🍴牛肝菌濃汁扁意粉配馬斯卡芝士意粉🧀🍝 88 蚊
望到隻色都知有幾香濃 醬汁係用左好多唔同菇整成 菇味香濃🍄 加上清新既蕃茄🍅葱花🌿 同辣椒碎, 食到甘上下又帶有芝士既香味🧀 好食👍🏻

🍴意式白酒蜆汁蒸海鮮
🦀🦐🐙🐟🦑 (追加Risotto)🥂🐚 108+ 28 =136 蚊
原個鍋上,一開蓋入面sasa聲熱辣辣🍲 入面有好多海鮮😄 蠔 彈牙既蜆 軟滑既龍脷柳 🐟青口 蕃茄🍅同㰖椒做配菜, 重點係湯底充滿住蜆汁 好鮮甜 正😄 食哂d海鮮後 俾staff拎去廚房再加意大利飯一齊整 飯粒🍚煙靭 盡吸 蜆汁海鮮汁 好鮮甜好好食😄😜

🍴荷蘭鬆餅(抹茶草莓)🥞🍓🍵 63 蚊
口感軟綿綿既抹茶鬆餅 🍰🍵食落去好有口感😄 上面配有雲尼拿雪糕🍦 同埋香甜既草莓醬🍓 同埋新鮮士多啤梨同藍莓 外表美觀 味道都唔錯👍🏻😄

Drink:
🍵柚子綠茶 38 蚊
同平時綠茶差唔多 但多左陣柚子香味 . 完全唔甜, 當係食完甘多肥膩野清下都okb😀
🍹Fresh Mango Mojito🍹 (non-alcohol) 38 蚊
冇酒精既mojito有橙同芒果肉🍊 薄荷味都夠🌿 偏甜 整體唔錯👍🏻

Score 平均分 <7.7/10>
Taste 味道:🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#Gochiso
旺角彌敦道639 號雅蘭中心2 樓208 號鋪
~~~~~~~~~~~~~
2017-09-03