2019-07-03
甚少出土瓜灣既我因為約左朋友係個邊食糖水,就順便係土瓜灣覓食一下,亂咁行俾我發現左哩間拉麵店,望入去有啲日本feel,但燈光就比較暗,座位要上兩樓,數量唔算多一坐低waiter就送上茶,menu同話係日本黎既濕紙巾。waiter服務都幾好,佢會留意到你睇緊邊款麵/邊頁,然後會介紹一下。我地2人點左餐廳招牌麵金鶴.雞白湯拉麵、活燒蒲燒鰻魚飯同雞泡魚乾。個金鶴.雞白湯拉麵幾特別,係香濃雞湯但好似有加左啲cream咁,拉麵賣相吸引,裡面有雞肉同叉燒,肉一啲都唔韌,好好食。我本人一向唔太中意食鰻魚因為成日都覺得有幼幼既骨,但呢到既鰻魚可以令我食好多加上佢既燒汁,真係唔錯。另外,我覺得最大驚喜係雞泡魚乾。平時食既都係又乾又硬。但哩到係乾得黎好似有啲juicy咁,唔會係勁硬。我大愛哩個小食♡食完好滿足,會想下次再食同試埋其他拉麵。
食完好滿足,會想下次再食同試埋其他拉麵。