2017-08-23
自己住附近,但一路未食過小林,因為呢間餐廳夜晚都無乜人,心裡驚唔好食。打風前夕唔想去咁遠,老公提議俾次機會佢,就去咗喇。入到去見到一人餐$110,一個拉麵/飯 +小食+汽水,覺得都唔平喎 之後老公話有個$228二人餐, 3個小食 + 兩個拉麵/飯, 覺得都OK啦, 多一個小食, (本人對汽水無興趣)。我地一人一個拉麵, 小食揀咗餃子, 雞翼雞軟骨串同埋炸南瓜薯餅。老闆娘一落單就拎咗兩大球薯仔沙津嚟, 係送架, 真係好SURPRISED! 幾好味, 一定係自家製, 好creamy! 之後好快拉麵就嚟了, 塊义燒太大了吧? 個湯底係有少少好輕微辣, 應該係落咗辣味噌, 個湯底係鰹魚湯底, 比起平時的豬骨湯底清同埋無咁肥/漏。拉麵麵質都OK, 我本身都比較鍾意粗身的麵。之後果3個小食就來了, 全部都係即叫即製, 好熱辣辣。 餃子有成5隻, 隻隻都煎得好香, 皮薄餡多有肉汁雞翼雞軟骨串又有成4串, 雞翼雞軟骨各2串, 用鹽輕輕醃咗, 雞翼完全唔乾, 好滑炸南瓜薯餅我覺得係最好味, 外脆內滑, 南瓜薯蓉好滑甜度剛好! 因為全部食物份量都好多, $228其實係好抵食。 我地食完之後8:20PM
之後果3個小食就來了, 全部都係即叫即製, 好熱辣辣。
餃子有成5隻, 隻隻都煎得好香, 皮薄餡多有肉汁
因為全部食物份量都好多, $228其實係好抵食。 我地食完之後8:20PM 已經無客了, 呢D家庭經營的良心小店係值得鼓勵的! 希望佢可以做落去啦! 食完仲送咗兩張$10 COUPON下次用!