2019-02-11 438 瀏覽
將Shake Shack同二百文個漢堡比係唔公平嘅,所以為咗來食Shake Shack,專登食咗一次麥當奴牛堡同一次 triple O's 比較。簡單來講,Shake Shack牛味最香,食到最後一啖都感覺香,不過最油亦都係Shake Shack。價錢方便,當然係麥當奴最平,但係性價比味必係最高。Shake Shack 比 Triple O's 平幾文,味道差唔太遠,視乎口味,外子就比較喜歡Shake Shack。不過Shake Shack有得揀single同double,想食多塊肉又唔想食多塊飽,Shake Shack有得揀。另外,我留意到 Shake Shack 有素飽,同行有人食素都有嘢食。至於個薯條,我個人喜歡 Triple O's 嘅多啲,原條連皮。 Shake Shack 啲薯條腍坺坺,唔知同我揀咗芝士蓋頂有無關。金鐘呢度環境OK

一個 single 一個 double

金鐘呢度環境OK