2018-06-11 197 瀏覽
放工去咗蘭桂坊搵野食, 竟然俾我發現到蘭桂坊有車仔麵! 間舖嘅裝修好有香港特色,用嘅都係香港舊式嘅碗碟, 而每個座位上都有一張紙畀你揀湯底,麵,同埋餸。而且仲有好多特色小食! 我淨係揀湯底都已經揀咗好耐因為實在太多選擇! 最後我決定咗麻辣湯底米粉, 再揀咗三個餸分別係:麻辣豬耳,肥牛,同埋蘿蔔。小食就揀咗炸魚皮同軟殼蟹, 再加杯招牌凍奶茶。等咗五分鐘就有得食, 最啱啲好肚餓嘅朋友! 個麻辣湯底好正宗夠曬麻! 蘿蔔炆得好林而且好甜好好味, 而且個麻辣豬耳我覺得係必定要試,因為好好味同埋好爽口!! 炸魚皮同軟殼蟹都好正,浸落個湯度食就一流。喺蘭桂坊度食車仔麵實在太有風味了, 最啱啲happy hour完又想搵嘢食嘅朋友仔們!
放工去咗蘭桂坊搵野食, 竟然俾我發現到蘭桂坊有車仔麵!

小食就揀咗炸魚皮同軟殼蟹, 再加杯招牌凍奶茶。