2023-07-26 39 瀏覽
前幾日有同事話TST 有間新開嘅Yogurt  , 一直諗住幾時去試. 今日朋友約左喺TST 食晚飯, 未去食飯已經諗定去試呢間Yogurt . 攪笑變左yogurt 仲緊要過正餐.  因為我真係一個Yogurt 控. 夏天夜晚都仲係好熱 ,冰凍嘅野食最好.  同朋友食完晚飯就超龜速咁行去, 終於去到呢間新開的紅磚牆 Frozen Yogurt Drool . 真係一間超小店. 店內最多企到4個人無坐位. 店舖雖少,但都精心安排左個打卡位俾人打卡.  佢地有3種size 可選, 我地揀左REGULAR CUP 滿足杯. 可選3 種TOPPING + 1 sauce .   我揀左滿足杯 - Topping  藍莓, 抺茶 brownies (呢個係今special 有的) , 麻糬  + 超酸熱情果醬 朋友都係滿足杯   -  Topping  Mango , 杏仁脆片, 太妃糖  +  (隱藏醬汁- 梅酒 ) 要問店員先會講係咩醬. 主角Yogurt 好好味少少酸. D 水果都好新鮮. 麻糬煙韌, 梅酒醬個酒味又幾香喎!  兩杯都好好味. 但提下大家, 要注意由於小店無得喺室內食.

但提下大家, 要注意由於小店無得喺室內食. 個Yogurt 溶得好快. 要食快D 無得慢慢享受!

Frozen Yogurt Drool
地址:尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
營業時間:星期一至六 13:00 - 22:00 / 星期日 13:00 - 19:00
電話:94357638
2023-07-24