2018-12-24
經男朋友強烈既推薦,我地就book左琴晚去食呢間餐廳仲落左order食佢地出名既私房菜7點就入坐,環境好舒適🥰見到枱上面放咗私房菜嘅餐單,於是就八卦下睇下有咩菜式無幾耐服務員就遞上一碗湯,叫仙姬獻瑞呢碗湯不得了,十分清甜,飲得出無落味精,令人不斷想再飲接下來,就先上左果然順景一見到就覺得好靚,第一啖食落去係牛油果,牛油果裏面再加左一啲粒粒,令到成個口感好有層次!再加埋上面個脆脆一齊食入口,完全係好味到無可挑剔💕係一道菜係包羅萬有聽聞呢一道菜係好出名嘅一定要夾住個包食,係超級嘢味!唔講唔知仲以為真係食緊叉燒包🥰果然真係泥到必定要食越嚟越期待下一道菜以下係玉翠雲裳一見到就覺得真係好可愛,好有特色本身諗住試下唔加醋就咁食個滑蛋,不單止唔咸,仲食落好香好好味再加上少少醋,簡直係畫龍點睛!蘋果配百力支係好有新意!估唔到食落去口感好又唔錯喎!終於到主菜啦~~~叫疊疊歡欣睇個外型,真係呃到我,仲以為真係牛扒食落去每一口都好彈牙,配上個醬汁,真係令我有錯覺係食緊肉🤣🤣 好驚喜依家見到張圖都好想返去再食,實在太太太好味!你以為食完?其實仲有架~呢一道菜係吉星拱照係咪第一眼以為係鮑魚呢~當你切落去,再放入
7點就入坐,環境好舒適🥰
見到枱上面放咗私房菜嘅餐單,於是就八卦下睇下有咩菜式
無幾耐服務員就遞上一碗湯,叫仙姬獻瑞
呢碗湯不得了,十分清甜,飲得出無落味精,令人不斷想再飲
仙姬獻瑞
接下來,就先上左果然順景
果然順景
係一道菜係包羅萬有
聽聞呢一道菜係好出名嘅
一定要夾住個包食,係超級嘢味!
唔講唔知仲以為真係食緊叉燒包🥰
果然真係泥到必定要食
包羅萬有
越嚟越期待下一道菜
以下係玉翠雲裳
一見到就覺得真係好可愛,好有特色
再加上少少醋,簡直係畫龍點睛!
蘋果配百力支係好有新意!估唔到食落去口感好又唔錯喎!
玉翠雲裳
終於到主菜啦~~~
叫疊疊歡欣
睇個外型,真係呃到我,仲以為真係牛扒
依家見到張圖都好想返去再食,實在太太太好味!
疊疊歡欣
你以為食完?其實仲有架~
呢一道菜係吉星拱照
係咪第一眼以為係鮑魚呢~
當你切落去,再放入口,成個感覺都做到好似鮑魚
我諗最大功勞應該係個醬汁,醬汁真係好重要🤙🏻🤙🏻我同男朋友都覺得好好味!
終於到最後啦~~
係心型既炒飯啊!❤️
服務員仲好細心行過黎問我地需唔需要加多啲飯
第一眼見到返上面嗰啲以為係肉鬆,點知我又估錯啦😆
炒飯煮到好香好入味,唔會太乾, 對我地來講啱啱好
原來仲有甜品喔
當時其實已經有啲飽, 不過甜品有第二個胃,唔怕~
呢個係濃情蜜意
係腰果露,好濃密既腰果味個人覺得同合桃糊差唔多感覺~ 正!
食完發現原來我哋已經食到8:45
臨走之前服務員都問我地每一道菜啱唔啱口味,仲同我地傾計😆每一個服務員都好好人,好有禮貌~令到成餐飯食得好開心🥳
不得不提係每一道菜都好有心思,好有驚喜!每一次都好期待下一道菜會係點嘅呢
呢間餐廳會不斷再泥幫襯💕💕💕
100分!